Topptur til Husfjellet, 635 moh

Passer for: Alle
Varighet: 4 +/- timer
Tilgjengelig: Hele året
Foto: clairefromnorway

Med delmålene Myran gapahuk og Sommardalen.

Startpunktet til Husfjellet ligger rett utenfor Skagi. En god og merket sti viser deg vei mot denne familievennlige, men likevel spektakulære toppen. 

Underveis på turen, ved Myran, finner du en gapahuk med bålplass.

Litt lenger opp kommer du til det første virkelig fine utsiktspunktet, Sommardalen (327 moh), som også er et fint turmål i seg selv. Her får du flott utsikt selv om distansen er kort. Herfra ser du hele strekningen videre til toppen av Husfjellet. Det er bare å nyte resten av turen.

På toppen, kan den mer dristige velge å gå til høyre langs en liten rygg og ut på den ene av to topp-punkter men bruk fornuften her. Turen gir akkurat like mye om du velger det merkete og tryggere toppunktet.

Vinterstid, på ski eller truger, skal man være svært forsiktig. Det bygges gjerne store skavler og heng, så vit at du står langt inne på fast grunn.

Husfjellet er en flott familietur og du går den på 3-4 timer. Vær kledt og beredt for fjelltur.

Du kan også kombinere Husfjellet med tur via Strandbyskaret til Bøvær, men denne runden er mer krevende og passer ikke om du ikke liker litt klyving eller mer utfordrende terreng. God turbeskrivelse i «Turbok for Senja og Midt-Troms». Både bok og turkart fås kjøpt i resepsjonen. Guide tilgjengelig på forhåndsreservasjon. Spør oss, så hjelper vi deg!

Send forespørsel